Yaşam

Psikologlara Sorduk: Dilan Polat Gibi “Geçmişe Bakış” Denen Olayların Bilinçaltında Neler Olabilir?

Dilan Polat’ın gecekondu hayatındanYaklaşık 5 yıllık bir süreçte kiralık uçaklarla doğum günü kutlamalarına, altın tozlu Türk kahvelerine, dolarlarla süslenmiş bigudilere geçiş sadece takipçilerin değil takipçilerin de ilgisini çekti. adli makamlardaRadarınızda.

Başka bir açıdan baktığımızda tabiri caizse “yeniden başlama”olarak adlandırılan birçok olgunun deneyimlediği zihinsel durumlar Uzmanlara sorduk. Ama önce bu bireylerin gündeme getirdiklerini hatırlayalım, ardından davranışlarının altında yatan nedenleri değerlendirelim.

Radarda başka hangi “çabuk zengin olma” fenomeni var?

Özellikle Dilan Polat’ın tutuklanmasının ardından gözler bir anda zengin ve abartılı hayatlarını herkesin gözüne sergileyen kişilere çevrildi. Özlem ve Tayyar ÖzÇiftin gösterişli hayatı sorgulanmaya başlarken, Dilan Polat’ın tutuklanmasının ardından hayatlarını daha “normal” olarak sunmaları pek çok kişinin bu durumu “normal” olarak düşünmesine neden oldu. “korku” olarak tanımlamasına neden oldu. Taklit altınla yapılan paylaşım da buna örnek olarak gösteriliyor.

Dilan Polat’ın da arkadaşıdır. Şule Kayatürk (Sülemsi)başka bir odak noktasıdır.

Özellikle geçmiş fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra. “Nereden geldi?”Şulemsi hem fiziki değişimi hem de zenginliğiyle ön plana çıkıyor.

Ayrıca dün Şulemsi; 16 villa, 28 daire, 1 helikopter, 173 iş yeri ve 1 yatın bulunduğu iddia edildi. Fenenomen bu duruma cevap vermekte gecikmedi ve iddialarda bulundu. İnkar etti.

()

Şulemsi’nin güzellik merkezleriVarlığı halkın kaygı düzeyini artırırken bu tür merkezlere olan inancı da azalttığını söyleyebiliriz.

sulemsi.com.tr/about

Hayatımıza yarış programıyla girenler Bahar ve Nihal CandanKardeşlerin ultra lüks gazetecide nasıl yaşadıklarını düşünürsek Timur Soykantarafından bir tez daha gündeme getirildi.

Ünlü olmak için insan sağlığı manipüle mi ediliyor?

Dilan Polat’ın kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmasının ardından kozmetik endüstrisi Biraz sarsıldığını söyleyebiliriz. Dilan Polat Türkiye’nin birçok yerinde kozmetik mağazaları açtı ve lansmanını yaptı. Yüksel ve ParlaMarkalı kozmetik ürünlerinin güvenilirliği bir kez daha gizem haline geldi.

Mağazaların bir kısmı kapatılırken, bazılarının personeli işten çıkarılırken, Dilan Polat Hoşluk Salonu’nun internet sitesi de kapatıldı. Avukat Feyza AltunKozmetik ürünlerin doğal içerik içermediği ve fason üretim olduğu yönündeki açıklamalar da ürünlerin ifşa edilmesine neden oldu.

Tayyar Öz’ün sattığı sağlık ürünlerinin ardındaki gerçek, Feyza Altun’un açıklamalarıyla ortaya çıkmaya başladı. Böcekli tarhanalar,Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin etiket değişiklikleri X’te paylaşıldı.

Bu olguları ruhsal bir perspektiften değerlendirirsek ne olur?

Milyonlarca takipçisi olan fenomenlerin sıradan bir hayat yaşarken bir anda zenginleşip görünür hale gelmesinin ve güçlü hayatlarını abartılı bir şekilde paylaşmalarının altında yatan olası nedenler şunlardır: psikolojik durumlarUzmanlara sorduk.

Konuyla ilgili danıştığımız Uzman Klinik Psikolog Alimert Balta şunları söyledi:Maskeleri sosyal medyada değerlendirdi.

Balta, “İnsanların maskesi var. “Kişinin idealize ettiği benliği ile olmak istediği kişi arasında ne kadar fark varsa, o kadar çok psikolojik sorunla karşılaşacaktır.” söz konusu.

Balta, kişinin idealize ettiği kimliğe ulaştıktan sonra bir şekilde bu kimliği korumaya çalışır. mitomanya ve söylediği saçmalıklara kendisinin de inanabileceğini belirtiyor. Balat’a göre bu kişilerin, söyledikleri yalanlara çevrelerindekileri inandırmak için çok çalışmaları aslında yaptıkları işin bir parçası.

Dilan Polat’ın ekrana tükürmek Balat, küçümseyici tutumuyla ilgili olarak şunları söylüyor: Yalanları açığa çıkarmak öfkeyi beraberinde getiriyor ve bu öfke kişiyi daha saldırgan hale getiriyor. Dilan Polat’ın bu hali, yalanlarının gerçeğiyle yüzleşmenin duygusal hali olabilir.

Bütün bunlar narsistik kişilik bozukluğunun göstergesi olabilir mi?

Psikiyatrist Dr. Nilüfer Güney ŞengezerMuhteşem hayatlarıyla dikkat çeken ve “upstarts” olarak adlandırılan fenomenlerin sosyal medyadaki aldatmacalarına ilişkin yorumlarını aktardı.

Güney Şengezer, insanları yanlış bilgilerle kandırmanın arkasında, aslında meslekleri olmadığı halde, o alanda uzmanmış gibi yorum yapan, yasa dışı yollardan güç kazanan kişilerin olduğuna inanıyor. onlar da kendilerini aldattılarÖyle olduğunu söylüyor.

“Suç olduğunu bile bile nasıl bunu yapabiliyorlar?” Güney Şengezer’in sorumuza yanıtı şöyle: Bütün bu davranışların altında; Kişinin ideal benliğine ulaşma çabası, narsistik kişilik bozukluğu(abartılı kibir duygusu), kendisinde eksiklik veya kusur olarak gördüğü şeyleri hayranlık kazanarak telafi etme duygusu ve maddi çıkar elde etme çabasıolabilir.

Bugünkü davranışının nedeni çocukluğundan mı kaynaklanıyor?

Dilan Polat’ın babası Rıfat Doğu, beyin tümörü nedeniyle eşini öldüren kişidir.

Güney Şengezer, tüm bu davranışların altında yatan yalan eğiliminin aslında çocukluktan beri devam eden bir özellik olduğunu açıklıyor. ahlaki gelişimde , sorunların yaşanabileceğini söylüyor. Güney Şengezer de Eğer ebeveynler ikiyüzlü ise,Ödüllendirmeye giden her yolu mubah görür ve Eğer aşk yerine nefretle doluysaÇocukların da yalan söylemeye ve aldatmaya yatkın olabileceğinin altını çiziyor.

Bu olgular salgının yaşamlarımız üzerindeki etkilerinden biri olabilir.

Güney Şengezer, salgının birçok insanın hayatını değiştirdiğini ekliyor. “Özellikle pandemiden sonra ekonomik durumun kötüleşmesi Herkes kolay yoldan zengin olmanın peşinde. “Düşük sosyokültürel gruba da zenginliğe ve hayallerine ulaşmanın mümkün olduğu gösteriliyor.”

İnsanları nasıl aldatıyorlar?

Psikiyatrist Dr. Nilüfer Güney Şengezer’e; Kolayca zengin olan ve uzmanlık alanları dışında tavsiyeler veren influencerların insanları nasıl kandırmayı başardıklarını da sorduk. Güney Şengezer, “Milyonlarca insan bu insanları takip ediyor, kıskançlık hissediyor. Sosyal medyadan uzak kaldıklarında hissettikleri yoksunluk alkol ve tütünden daha fazlası.

“Araştırma sonucunda pasif ve tüketen bir topluma sürüklendiğimiz, sosyal ilişkilerin azaldığı tespit edildi. Bu durumun kaygı ve stres düzeyini artırsa da önemli bir şeyi kaçırmamak adına kullanmaya devam ettikleri belirlendi. Özellikle Instagram kullanan genç kesim; Beden imgeleriyle ilgili yoğun kaygı“Aldıkları takdirin ruh sağlıklarını da etkilediği tespit edildi.”

Güney Şengezer, dolandırıcı ve bazı fenomenler topluluk önünde konuşmak Ayrıca sürekli takipçilerinden biri gibi algı oluşturduklarını da belirtiyor. Plastik cerrahiyle fiziksel görünümü değiştirme “ideal boyutlara”Güney Şengezer, giderek yakınlaştıklarını söylüyor ve bunun sebebinin ise takipçilerin ulaşmak istediği görüntü olduğunu ekliyor.

Şunu belirtmekte fayda var…

Açıklamaların tek tek yapılmadığını belirtmekte fayda var. Uzmanların yaptığı değerlendirmeler sadece bu tip kişilerin nelerle karşılaşabileceğini gösteriyor. her biri birer iddia.

Aslında tüm bu olaylara dönüp baktığımızda bunların hepsini yaptığımızı düşünebiliriz. Milyonlarca takipçiden biri kuzeniz, diğeri arkadaşınız ya da siz olabilirsiniz. Fenomenlerin ulaşmak istediği hedefler birçok kişinin etkisiÖyle olduğu apaçık ortada.

Bir anda sosyal medyada ortaya çıkıp eser satmaya başladı, havada uçuşan paraların fotoğraflarını çekti, çocuklarını bile kullanmaktan çekinmeyenİnsanları gündeme getirmemek, suça ortak olmamak için kendimizi kandırmamalıyız.

artukluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu