Teknoloji

NASA, Güneş’teki patlamanın dehşet verici fotoğrafını çekti

Güneş Döngüsü 25 devam ettikçe, güneşin yüzeyinde giderek daha fazla güneş patlamasının meydana gelmesi bekleniyor. Bu patlamaların en yenilerinden biri X3.3 güneş patlamasıNASA’nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi tarafından çarpıcı bir görüntüyle yakalandı.

Bu güçlü enerji patlamaları gezegenimizde bol miktarda neşeye ve yıkıma neden olabilir. Bu patlamalar birçok fotoğrafta görülen aurora borealis’i (Kuzey Işıkları) beslemenin yanı sıra navigasyon ve radyo sinyallerini de bozabiliyor.

Yeni görüntü, NASA’nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi’nin faaliyet gösterdiği yıllar boyunca yakaladığı güneş patlamalarının çeşitli görüntülerinden sadece bir tanesi. X sınıfı patlama olarak tanımlanan patlama, Güneş’ten gelen en güçlü patlamalardan biriydi.

Her ne kadar bu patlamanın tehlikesi artık geçmiş olsa da, NASA ve NOAA, Sınıf X güneş patlamalarının neden olduğu bir takım orta dereceli güneş radyasyonu fırtınalarının bulunduğunu belirtiyor. Bu fırtınalar genellikle kuzey ışıklarının normalden daha güneyde görünmesine neden olur ve sıklıkla dünyanın farklı yerlerinde radyo kesintilerine neden olur.

NASA’nın en yeni görüntüsünde gösterilen bu güneş patlaması Cumartesi sabahı meydana geldi S2 etkinliği olarak Güneş ışınımının zirve yapması fırtınalara neden oldu. Bu S2 olayları, gezegenimizin atmosferiyle etkileşime giren olağan büyüklükteki parçacıklardan yaklaşık 100 kat daha güçlüdür. Bu nedenle oldukça büyük bir gösteriye sahne olabiliyorlar.

Solar Döngü 25 ağırlaştıkça ve Güneş’in gücünün en yoğun olduğu Solar Maksimum’a yaklaştıkça bu tür olaylar daha da sıklaşacaktır. NASA gökbilimcileri ayrıca Güneş’in yüzeyinde beliren güneş lekelerini de takip etmeye devam ediyor. Bu güneş lekeleri genellikle X sınıfı gibi büyük güneş patlamalarının başlangıç ​​noktasıdır, dolayısıyla bunların izlenmesi, güneş patlaması olaylarının tanımlanmasına ve haritasının çıkarılmasına yardımcı olabilir.

haber-ercis.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu